Image Image Image Image Image Image Image Image Image

20 jan

Wift Sverige – tankar inför 2023

januari 20, 2023 | By | No Comments

Det sägs ofta att man inte bör ha nyårslöften eftersom det kan leda till besvikelse om man inte uppfyller sina egna förväntningar. Så även om vi inte vill trissa upp förväntningarna för högt så vill vi dela med oss av våra ambitioner och tankar inför 2023. Det är mycket spännande som händer!

Det finns tre områden som vi vill förbättra och stärka tillsammans med dig som WIFT medlem. Dessa områden är inspirerade av den globala organisationen Women in Film and Television International (WIFTI), områdena är:

  1. Gemenskap – gemenskap med alla medlemmar
  2. Kunskap – Dela kunskap, erfarenheter och branschinformation
  3. Synlighet – Bli sedd och bekräftad

Dessa tre områden utgör grunden för vårt arbete i alla våra lokala regioner. Våra evenemang, workshops, gästföreläsningar och seminarier under hela året har syftet att knyta an till alla medlemmar, dela kunskap, erfarenheter och branschinformation samt att du ska känna dig sedd och uppmärksammad. Du är välkommen precis som du är.


Jämställdhet & samarbete

Du kommer också att märka nya samarbeten mellan WIFT Sverige och partners som tillsammans arbetar för att främja jämställdhet, representation och mångfald genom en intersektionell feminin synvinkel.

Under året kommer det att hållas olika evenemang, workshops, diskussioner och samarbeten där vi tillsammans reflekterar över vår historia, hur långt vi har kommit och den fortsatta resan för kvinnor och icke-binära personer i den audiovisuella industrin i Sverige såväl som globalt. Håll dig uppdaterad genom att följa oss på våra Instagram-flöden.

WIFT Instagram

WIFT Sverige fyller 20 år

2023 är ett extra speciellt år för WIFT Sverige eftersom vi firar 20-årsjubileumet sedan WIFT Sverige grundades 2003 av två pionjärkvinnor, Görel Elf och Anita Oxburgh, med stöd av dåvarande filmkommissionären Lena Hanson från Svensk Filminstitut. Anmäl dig och läs mer om firandet.

WIFT 20 år

Vinnaren av Anna-priset presenteras

Vi är också mycket entusiastiska över Anna-priset och att vinnaren kommer presenteras på Tempo International Documentary Festival. Mer information finnas under ”Save the date”. I år har vi äran att ha Nya Zeelands ambassad som en av de största bidragsgivarna till stipendiet.

Anna-priset

Vi ser fram emot ett fantastiskt 2023 tillsammans!
Grace Maharaj
Styrelseledamot WIFT Sverige