Image Image Image Image Image Image Image Image Image

WIFT – Värmland

Kontaktpersoner: Sara Svärdsén & Marie Thorin
Mail: varmland@wift.se


Aktuellt

28 februari – Visning & workshop

Den 28 februari arrangerade Wift Värmland en visningen av guldbaggevinnande dokumentären ”All Of Our Heartbeats Are Connected Through Exploding Stars” på Skoghalls Folkets Hus. Vi bjöd våra medlemmar på en exklusiv workshop med konstnären och regissören Jennifer Rainsford.

Temat var det dokumentära berättandet och tiden. Där Jennifer bröt ned berättelsen och visade processen med hjälp av en projekt-timeline. Vi fick även ta del av och testa ett av hennes kreativa verktyg för att lättare få syn på hur tid och utveckling hänger samman. Där utöver gav hon oss en fördjupning av hennes kreativa samarbeten och de partners som varit del av utvecklingen av filmen.

“Mitt viktigaste arbete för filmen blev att skapa plats; plats för historierna och karaktärerna, plats för de fantastiska, begåvade personerna som jobbade med mig, klippare, kompositör, ljud, grade, vfx och deras kreativa processer som gav tillbaka in i att filmen växte fram, för att kunna skapa någonting tillsammans från ingenting.”

Om filmen

En visuellt makalös resa till sällan skådade platser, tusentals meter under havsytan. Medan Sachiko, Yasu och Satoko i Japan hittar tillbaka till livet efter tsunamin spolas skräpet från katastrofen upp på Hawaiis stränder. Mot bakgrund av tsunamin i Japan 2011 är filmen en djupdykning in i en värld av drömmar, dansande plankton och hjärtats mekanismer som landar i vetskapen om att allt hänger ihop. Människor andas ut och haven andas in och tillsammans är vi vår planet.


Guldbaggenominerade dokumentären ”All Of Our Heartbeats Are Connected Through Exploding Stars” visas på Skoghalls Folkets Hus tisdagen den 28:e feb.

Regissör Jennifer Rainsford finns på plats för ett samtal efter filmen.

I samband med visningen arrangeras även en workshop med Jennifer Rainsford.

 


WIFT Värmlands nya mötesplats!

Här kommer vi mötas, arrangera work in progress och annat kul framöver.

 

 

 

 

 

 


 

En regissörs vision


Region Värmland film lanserade 8:e mars sex nya värmländska filmer på Cineasterna. Där ibland finns tre filmer av Gunvor Nelson. I samband med detta arrangerade vi ett exklusivt samtal med Gunvor Nelson och Sara Broos. WIFT Värmland vill även lyfta att hälften av filmerna under Cineasternas flik “Värmländskt” är regisserade av kvinnor. I korta porträttfilmer berättar regissörerna om sin kreativa process och arbete.

Länk till alla filmerna finns här.

 


 

Vi välkomnar alltid nya medlemmar till vårt nätverk.

Du får gärna engagera dig mycket, lite och komma med förslag på föreläsare, filmer, kurser eller samarbeten. WIFT Värmland startade 2014 och samarbetar bl.a. med Alma Löv Museum och Region Värmland – film.