Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Styrelse

Helene Granqvist, president & kassör

Helene jobbar som producent och pitchcoach. 2018 blev hon vald till president för WIFT International, är medgrundare till ARTEF (Antirasict Taskforce for European Film) och New Nordic Narratives, ett manusutvecklingslabb med inriktning på hållbarhet. Hon är medlem i EFA

Kontakt: helene@nordicfactoryfilm.se

 

Grace Maharaj, vice president

Grace är manusförfattare och producent och grundare till oberoende mediabolaget Arvet Agency. Hon utvecklar just nu TV-seriemanus till Jason Diakités bok ”En droppe midnatt”.

 

Theo Lindberg, ledamot

Theo Lindberg är filmklippare på Chimney och har tillsammans med Helene Granqvist lanserat 10% for 50/50, ett ekonomiskt verktyg som ska främja minoriteter i filmbranschen. Theo är också ansvarig för och en av grundarna av WIFT Trans*.
Kontakt: theo.lindberg@chimneygroup.com

 

Anna

Anna Lönn Franko, sekreterare

Anna Lönn Franko är manusförfattare, regissör och skådespelare. Bosatt i Malmö och ansvarig för WIFT Södra tillsammans med Lisa Fjellman.
Kontakt: anna.lonnfranko@gmail.com

 

 Lisa2

Lisa Fjellman, ledamot

Lisa Fjellman är bildkonstnär/filmare och performanceartist, bosatt i Malmö och ansvarig för WIFT Södra tillsammans med Anna Lönn Franko.
Kontakt: lisa.fjellman@gmail.com

 

Porträtt av Linn Tinnerholm

Linn Tinnerholm, ledamot

Linn är producent, filmarbetare och kommunikatör. Bosatt i Borlänge. Sitter i styrelsen sedan 2021 tillsammans med Nadia och är medlem i WIFT Dalarna.
Kontakt på: linn.tinnerholm@gmail.com

 

Porträtt på Julia Boström

Julia Boström, ledamot

Julia är producent, skådespelare och regissör verksam i Stockholm och Norrköping. Hon är medlem i WIFT sedan 2015 och ansvarig för WIFT Östra.
Kontakt: info@juliabostrom.nu

 


Alejandra FC Zarazúa, ledamot

Alejandra arbetar som b-foto och nyligen också som filmfotograf. Innan hon flyttade till Sverige arbetade hon som kameraassistent i många år i England i en mängd olika produktioner; kortfilmer, låg budget, musikvideor, reklamfilmer och stora långfilmer. Hon är grundaren av det kommande projektet: WIFT-tech; ett karriärutvecklingprogram för kvinnor som arbetar i tekniska roller inom film & tv.

Kontakt: xana.fcz@gmail.com

 

Emma Skoog, ledamot

Är en kreativ människa som jobbat i filmbranschen i mer än 20 år med Scenografi, manus, regi. Just nu utvecklar hon sin första långfilm.

 

Marie Thorin, ledamot & medlemsansvarig

Marie är filmare och fotograf och delar sin tid mellan Karlstad & Kristinehamn. Marie är ansvarig för WIFT Värmland tillsammans med Sara Svärdsén.

 

Aase Högfeldt, ledamot

Aase arbetar som film& tv-producent och är konstnärlig ledare och producent för Sveriges kortfilmfestival och LadyBugFestival. Aase grundade LadyBug Festival 2009, en kulturfestival med motto jämställdhet, miljö och mänskliga rättigheter och bryter normen 80/20 sv  representation genom att göra tvärtom. Aase är styrelsemedlem i Sveriges filmförbund och är deras internationella representant. Hon medlem i Wift sedan start 2003 och drig igång Wift Västra 2004 och är nu åter ledare där.
Kontakt: aase@gcgroup.se

 

Sara Svärdsén, ledamot & medlemsansvarig

Sara är filmfotograf. Bosatt i Karlstad. Sitter i styrelsen sedan 2021 och är ansvarig för WIFT Värmland tillsammans med Marie Thorin.

 

Nadia Holma, ledamot

Nadia är manusförfattare och filmarbetare. Bosatt i Falun. Sitter i styrelsen sedan 2022 tillsammans med Linn och är medlem i WIFT Dalarna.

 

Linnea Huhta, ledamot

Linnea Huhta driver produktionsbolaget Words by Huhta AB. Hon är verksam inom område för kultur och demokrati som producent, författare, frilansjournalist, programledare, rollsättare (casting), röstskådepelare och jurist med bas i Övertorneå och kunder samt samarbetspartner i hela landet och internationellt. Expertområden inkluderar nationella minoriteter, minoritetsspråket meänkieli som hon talar och utrymmesbygd, glesbygd och landsbygdsorter. Ansvarig WIFT Norra. E-postadress: Wordsbyhuhta@gmail.com, hemsida:linneahuhta.se/ instagram.com/wordsbyhuhta.