Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Styrelse

Porträtt på Caroline Ortmark och Helene Granqvist

Caroline Ortmark & Helene Granqvist, ordförande

Caroline är VD på The Line Sthlm sedan sex år och ordförande och grundare av The Line Gotland sedan tre år.
Kontakt: caroline@theline.se

Helene jobbar som producent och pitchcoach. 2018 blev hon vald till president för WIFT International, är medgrundare till ARTEF (Antirasict Taskforce for European Film) och New Nordic Narratives, ett manusutvecklingslabb med inriktning på hållbarhet. Hon är medlem i EFA

Kontakt: helene@nordicfactoryfilm.se

 

Theo Lindberg, kassör, medlemsansvarig & ledamot

Theo Lindberg är filmklippare på Chimney och har tillsammans med Helene Granqvist lanserat 10% for 50/50, ett ekonomiskt verktyg som ska främja minoriteter i filmbranschen. Theo är också ansvarig för och en av grundarna av WIFT Trans*.
Kontakt: theo.lindberg@chimneygroup.com

 

Anna

Anna Lönn Franko, sekreterare

Anna Lönn Franko är manusförfattare, regissör och skådespelare. Bosatt i Malmö och ansvarig för WIFT Södra tillsammans med Lisa Fjellman.
Kontakt: anna.lonnfranko@gmail.com

 

 Lisa2

Lisa Fjellman, ledamot

Lisa Fjellman är bildkonstnär/filmare och performanceartist, bosatt i Malmö och ansvarig för WIFT Södra tillsammans med Anna Lönn Franko.
Kontakt: lisa.fjellman@gmail.com

 

Porträtt av Linn Tinnerholm

Linn Tinnerholm, ledamot

Linn är producent, filmarbetare och kommunikatör. Bosatt i Borlänge. Sitter i styrelsen sedan 2021 tillsammans med Nadia och är medlem i WIFT Dalarna.
Kontakt på: linn.tinnerholm@gmail.com

Porträtt på Julia Boström

Julia Boström, ledamot

Julia är producent, skådespelare och regissör verksam i Stockholm och Norrköping. Hon är medlem i WIFT sedan 2015 och ansvarig för WIFT Östra.
Kontakt: info@juliabostrom.nu

 

Porträtt Marielle Mvuanda Riström

Marielle Mvuanda Riström, ledamot

Marielle Mvuanda Riström har en magisterexamen i Kulturanalys och strategisk planering och arbetar som fotograf och producent. Marielle är ansvarig för WIFT Norra tillsammans med Linda Iro.
Kontakt: marielle.ristrom@gmail.com

 

Alejandra FC Zarazúa, ledamot

Alejandra arbetar som b-foto och nyligen också som filmfotograf. Innan hon flyttade till Sverige arbetade hon som kameraassistent i många år i England i en mängd olika produktioner; kortfilmer, låg budget, musikvideor, reklamfilmer och stora långfilmer. Hon är grundaren av det kommande projektet: WIFT-tech; ett karriärutvecklingprogram för kvinnor som arbetar i tekniska roller inom film & tv.

Kontakt: xana.fcz@gmail.com

 

Emma Skoog, ledamot

Är en kreativ människa som jobbat i filmbranschen i mer än 20 år med Scenografi, manus, regi. Just nu utvecklar hon sin första långfilm.

 

Marie Thorin, ledamot

Marie är filmare och fotograf och delar sin tid mellan Karlstad & Kristinehamn. Marie är ansvarig för WIFT Värmland tillsammans med Sara Svärdsén.

 

Grace Maharaj, ledamot

Grace är manusförfattare och producent och grundare till oberoende mediabolaget Arvet Agency. Hon utvecklar just nu TV-seriemanus till Jason Diakités bok ”En droppe midnatt”.

 

Sara Svärdsén, ledamot

Sara är filmfotograf. Bosatt i Karlstad. Sitter i styrelsen sedan 2021 och är ansvarig för WIFT Värmland tillsammans med Marie Thorin.

 

Nadia Holma, ledamot

Nadia är manusförfattare och filmarbetare. Bosatt i Falun. Sitter i styrelsen sedan 2022 tillsammans med Linn och är medlem i WIFT Dalarna.