Image Image Image Image Image Image Image Image Image

21 feb

WIFT Östra – styrelseledamot Julia Boström har ordet

februari 21, 2023 | By | No Comments

Som ledamot för WIFT Östra är det en ära för mig, Julia Boström, att få dela mina tankar i WIFTs nyhetsbrevet denna månad. Vi har mycket spännande på gång med många olika WIFT evenemang och andra spännande event.

Jag skulle vilja börja med att tacka er alla som deltog i våra träffar under Göteborg Film Festival, och för att ni var med och firade WIFTs 20-års jubileum. Det var en härlig stämning att få träffas igen och prata ansikte mot ansikte för första gången sedan Corona-pandemin bröt ut. Vi utbytte erfarenheter, idéer och planerade tillsammans.

Under Svensk Film Forum-dagarna på Göteborg Film Festival hade WIFT Tech ett panelsamtal med kvinnor som arbetar med foto. Diskussionen var mycket intressant och WIFT Tech grundare, Alejandra FC Zarazúa som är ledamot för WIFT Sverige, tyckte att evenemanget var mycket bra och fick mycket bra feedback. Nästa år på Göteborg Film Festival kommer hon att arrangera ett möte med en internationell kvinnlig filmfotograf som gäst.


Berlinale Film Festival
WIFT Sverige har även varit på plats på Berlinale Film Festival där vi deltog i spännande samtal och diskussioner med Power to Transform-nätverket från Tyskland som var huvudsponsor för det globala forumet för kvinnliga filmorganisationer och WIFT Tyskland. Temat var kvinnliga filmskapare som har utmaningar med att skapa film under krig, kvinnoförtryck och kränkning av mänskliga rättigheter. Vi behöver ha sådana diskussioner här och vi hoppas kunna arrangera liknande diskussioner i framtiden. #Womenlifefreedom #slavaukraine #westandwithafghanwomen&girls


Wift Östra fyller 10år.

WIFT Östergötland fyller 10 år och detta firas med flera evenemang under 2023!

Det bjuds på work in-progress, en fullspäckad workshopserie och branschträffar. Vi hoppas att du vill fira med oss och utvecklas som story-teller oavsett vilken roll du ser dig ha inom film och TV!

Läs mer