Image Image Image Image Image Image Image Image Image

24 okt

Wiftmedlem – Alba August

oktober 24, 2014 | By | No Comments

AlbaAdeleAugust_7599b-1Jag håller på att utbilda mig som skådespelerska, på scenskolan i Köpenhamn. Förutom att prata danska, går min vardag ut på att pröva på skådespel i ett prestationslöst sammanhang; få leka och utmana sig själv. Scenskolan ligger precis bredvid den danska filmskolan, vilket gör det möjligt för regissörer och skådespelare att ta kontakt med varandra och samarbeta.

Även om skolan är väldigt utmanande, och man många dagar känner sig värdelös, är jag säker på att jag är på helt rätt plats. För varje dag som går lär jag mig mer om mig själv, om hur mycket vilja som finns i den här kroppen, och om vad jag faktiskt är kapabel till. Jag kan ju hur mycket som helst!

Den konkurrens som man ofta möter i den här branschen, kan många gånger kan vara väldigt psykiskt nedbrytande – och man tappar sitt fokus. Därför kommer det betyda mycket för mig, att om några år ha en utbildning i ryggen och ett jävla självförtroende att luta sig tillbaka på.

Utöver skolan ser jag fram emot premiären av filmen ”Dryads”. Det är en norsk ungdomsfilm med massa musikinslag och coola miljöer, som vi spelade in i somras. Jag har sett några klipp från den, och det ser megafett ut! Sedan ser jag fram emot kortfilmen ”Utväxlingen”, med mig och Peter Eggers, som också var en fantastiskt inspelning.

På fritiden ser vi, genom skolan, mycket teater i Köpenhamn. Jag har sett mycket som har varit nytänkande och inspirerande, men precis som i Sverige består även Danmarks teaterscen av en hel del gammalt och bakåtsträvande skit. Jag hoppas och tror på min generation – att vi kan bryta gamla mönster och ge mer plats åt minoriteter, och göra kulturen till något för alla. Med det sagt, vill jag gärna lämna över ordet till någon som inte är lika priviligerad som jag.