Image Image Image Image Image Image Image Image Image

03 sep

Wiftporträtt: Bahar Pars

september 3, 2015 | By | No Comments

Jag heter Bahar Pars i första hand är jag skådespelare men har regiambitioner.

Jag är aktuell med Långfilmen En man som heter Ove och på Dramaten där jag ska spela huvudrollen i Strindbergs marodörerna i höst.

För att hjälpa kvinnor i branschen har jag börjat uppmärksamma alla arbetsplaster jag är på. Jag påpekar och kommer med tips och förslag.

Jag håller på med min andra kortfilm som jag skrivit och ska regissera, det har varit svårt att hitta kvinnor i A positioner. Men man får inte ge sig, så fort man börjar leta så får man tips och kan börja ha möten. Viktigt att inte ta bekvämlighet och bekantskap först, annars är det svårt att förändra. Att också stå fast gentemot producenter eller dyl, vad man önskar sig för team. för att kunna förändra är det jätteviktigt och det är inte alltid bekvämt. Kom utanför bekvämlighetszonen helt enkelt.

Jag ser att förändringen börjar ske, det är en hel rörelse av unga coola kvinnor i Sverige idag som håller ihop och hjälper varandra.

Vem skulle du vilja se porträtterad här?

 Jag skulle vilja se Lilli Alexandrovich berätta mer om sig och sin långa erfarenhet, hon är scripta och har jobbar med så många storfilmer….