Image Image Image Image Image Image Image Image Image

29 aug

Wiftmedlem – Amanda Adolfsson

augusti 29, 2014 | By | No Comments

amanda_smAmanda Adolfsson är utbildad På Dramatiska Institutets Filmregi linje, 2003-2007. Efter examen vann hon stipendiet 1 km film på Stockholm Film Festival med sin examensfilm. Ett pris som finansierade kortfilmen ”Myskväll” som visades på Berlinalen. Amanda har haft flera långfilmsprojekt under utveckling och jobbat som 1AD på produktioner inom spelfilm, reklam och tv.

2012 vann Amanda Långfilmsstipendiet på Stockholm Film Festival vilket gav en möjlighet att gå i produktion med debutfilmen ”Unga Sophie Bell”. Filmen spelades in under våren 2014 i Skåne och Berlin och har premiär på Stockholm Filmfestival i november och går upp på bio under våren 2015.

Amanda har också varit en del av satsningen Pure Fiction. Ett talangprogram för kvinnor som siktar på att debutera inom fiktion.Programmet bidrog med ytterligare resurser till långfilmen, så som tex insats av dramaturg.

Unga Sophie Bell

Filmen är en coming-of-age som handlar om vännerna Sophie och Alice som lever i en intim vänskapssymbios.  De drömmer om att flytta till Berlin när de slutar gymnasiet, men att kastas ut i livet kan vara en skör brytpunkt och för Sophie och Alice blir valen de gör förödande.
Amanda har en faiblesse för det vackra, det sensuella. Hon älskar att jobba med intima situationer och igenkänning. Samtidigt dras hon till det brutalt allvarliga och i den här filmen ville hon få in en känsla av mystik och undergång, känslor som hör livet och ungdomen till.

Samarbetet med fotografen Petrus Sjövik var oerhört bärande för filmen. ”Vi förlitade oss på varandras intuition. Vi hade samma rytm, samma smak och och kämpade tillsammans med att få med oss så mycket som möjligt hem från den korta inspelningen”, säger Amanda. ”Unga Sophie Bell” är en lågbudgetfilm, men med ett hårt arbetande team, en massa tur med vädret och en vibrerande talang som Felice Jankell i huvudrollen så gick det ändå bra, säger Amanda.

Framöver hoppas Amanda få nya regiuppdrag och ser fram emot att kastas in i nya projekt och samarbeten.