Image Image Image Image Image Image Image Image Image

28 nov

Julia Bodström från WIFT Östra har ordet

november 28, 2023 | By | No Comments

Sammanfattning av WIFT Östra 10årsfirandet 2023.

2013 när Hanna Hannerz-Simå & Elin Bennett arbetade som programmakare och producenter för Filmfestivalen Flimmer, producerades det inte så mycket film i Norrköping.

Crazy Pictures fanns i stan och några andra filmare var igång, men en insikt de fick när de letade lokalproducerad film var att det framförallt var unga killar som gjorde film i Östergötland. Var fanns alla andra filmskapare? Med det som bakgrund bjöd de in Women in Film & Television (WIFT) för en inspirationsträff och i samband med festivalen 2013 startade det lokala distriktet WIFT Östra, som varit aktivt sedan dess.

Under alla våra år har det skapats mängder med filmer inom Östra och vi har haft otaliga Work in progress -träffar, som är vårt distrikts bästa samlingspunkt!

Det var underbart att träffa medlemmarna i Wift Sverige styrelse som kom till Norrköping och firade våra 10 år tillsammans. Vi hade en chans att träffas ansikte mot ansikte, skapa nya nätverk och stärka det vi redan hade mellan oss. Detta är vad WIFT Sweden är – vi nätverkar och bygger relationer, utbyter idéer, expertis och skapar nya möjligheter för varandra. Om du inte är medlem i wift idag – jag uppmuntrar dig att bli det.