Image Image Image Image Image Image Image Image Image

25 aug

Helene Granqvist har ordet

augusti 25, 2023 | By | No Comments

WIFT Sweden President and President of WIFTI – Helene Granqvist

I september i år kommer jag att avsluta mitt arbete som president för Women in Film & Television International på WIFTI Helsinki Summit 2023 den 22-24 september.

Det har varit fem intensiva år när min personliga wiftvärld kom att omfatta sex kontinenter, otroligt mycket arbete och skapandet av ovärderliga minnen och relationer. Ända sedan jag först blev medlem i WIFT Södra för 13 år sedan har WIFT symboliserat kärlek, generositet, kontakter, inspiration, aktivism och framför allt gett mig väldigt många goda och fantastiskt vänner.

Vänner som jag kan kontakta om jag behöver något och som kontaktar mig om de behöver något. Att mötas i våra behov och generositet tror jag kan sammanfatta kärnan av vad WIFT är för mig.

Men det är också att mötas i drömmen att saker kan och bör vara annorlunda. WIFT finns för att det finns problem med hur resurser, synlighet och utrymme fördelas. Och vi kommer att fortsätta finnas tills alla har det bra.

WIFTI Summit

WIFTI Summit kommer att hållas på Hanaholmen i Helsingfors och arrangeras av WIFT Finland i samarbete med WIFT Sverige. Vi har redan anmälningar från sex kontinenter och dagarna kommer att vara intensiva med föreläsningar, nätverk och fest! Women in Film LA firar 50 år och lördagen den 23 september kommer en del av deras firande att ske på Hanahomen (som är en supergullig ö med ett fint konferenscenter som vi intar. Och det finns möjlighet till bastu och morgondopp!)

WIFTI Summit är öppet för alla WIFT-medlemmar och har du möjlighet så kom!! Du kommer att möta wiftisar från hela världen och vad jag har lärt mig efter mina internationella år är att filmskapare är en global tribe (med olika tillgång till resurser iofs) men ändock drivna av samma glöd och behov av att skapa berättelser som för världen vidare.

Hoppas vi ses på Hanaholmen i september!

Anmäl dig här